TECH-AIR™

A Tech-Air™ az első, teljesen önálló, semmi mással nem összekötött légzsák-rendszer, amely csak a saját érzékelőit használja a baleset felismerésére, és a légzsák működésbe hozására. A légzsák a működéshez nem igényel semmiféle kiegészítést a motorkerékpárra, tehát, olyan szabadságot ad viselőjének, mint semmi más, hasonló termék a piacon.

A másodperc tört része alatt működésbe lépő Tech Air™ légzsák átfogó védelmet nyújt viselőjének azáltal, hogy balesetnél megvédi a teljes hát-, váll-, vese- és mellkasrészt.

A Tech-Air™ rendszert egy speciális mellénybe építették (légzsákok, elektronika és érzékelők). A mellény maga vízálló, nincs véglegesen rögzítve egyetlen motoros ruhába sem, viszont az arra speciálisan előkészített Alpinestars bőrruhákkal, bőr- és textilkabátokkal együtt hordható, . Ezek a „Tech-Air előkészített” kabátok, bőrruhák légzsák nélkül is viselhetők!

Független

Azzal, hogy a szenzorok a lehető legközelebb vannak a motoros testéhez az Alpinestars Tech- Air™ aktiválódik anélkül, hogy a motorkerékpár felől bármilyen jelnek kéne érkeznie.

Minden időjárás mellett

Az elektromos részek egy kimagaslóan ellenálló házba vannak építve így a légzsák vízálló is.

Nincs installáció

A Teh- Air™ működéséhez nem kell semmit rátenni a motorkerékpárra, nem igényel semmilyen külső szenzort csak és kizárólag a beépített szenzorok segítségével működik. Ennek köszönhetően nincsen semmien váraltan költség, nincsen semmiféle késleltetés egy baleset során, illetve nincsen téves reakció sem. Ezeknek köszönhetően bármilyen motoron és robogón hordható típustól és évjárattól függetlenül.

Páratlan kutatás és fejlesztés

Az elmúlt évtizedben a sok intenzív kutatás és fejlesztés, sok százezer kilométer tesztelés, számítógépes modellezés, illetve sok bábuval végre hajtott balesetnek köszönhetően a Tech- Air™ 30-60 milliszekundum alatt ismeri fel a baleseti helyzetet (baleset típusától függően). Amennyiben elkezdett felfújódni a Tech- Air™ rendszernek 25 milliszekundum időre van szüksége, hogy a teljesen felfújódott állapotot elérje.

A Tech- Air™ utcai légzsák rendszere egy szofisztikált algoritmust használ, ami kifejezetten utcai használatra lett fejlesztve, hogy felismerje a fenyegető veszélyt a létező legnagyobb pontossággal. Az Alpinestars exkluzív analizáló szoftvere nem csak egyszerű balesetek során képes felismerni a veszélyt, de olyan esetekben is megfelelő, amikor a vezető csak egyszerűen elveszti az irányítást a motorkerékpárja felett, például off road körülmények között. Ez annak köszönhető, hogy a Tech- Air™ verseny légzsák a mozgásokat olyan szinten elemezi, hogy felismeri, ha esetleg egy „low- side” vagy „high- side” balesetről volna szó, tanulva a viselőitől, mint pédáúl Marc Marquez, Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa.

Továbbá a Tech- Air™ akkor is védelmet nyújt viselőjének mikor az éppen statikus például mikor a piros lámpánál várakozva egy autó csapódik belé hátulról.

Innovatív konstrukció

A Tech-Air™ légzsákot biztonságosan rögzítették egy kivehető és cserélhető hálós. jól szellőző mellénybe, amelyet a kabát alatt kell viselni. Így nagyobb védelemmel rendelkezik a teljes légzsák rendszer, ezzel megnövelve az élettartamát. Ugyanakkor ez a konstrukció lehetővé teszi, hogy a légzsákot különböző, azzal kompatibilis ruházattal hordhassuk, igazodva a különböző stílusú motorkerékpárokhoz, felhasználáshoz, és időjárási körülményekhez. A Tech-Air hordható egyrészes bőrruhához, bőrdzsekihez, vízálló textildzsekihez, és annak nyári, hálós változatához. A "Tech-Air Compatible" kollekció minden terméke hordható légzsákkal, vagy anélkül is. Mindegyik CE minősítésű váll- és könyökvédelemmel rendelkezik, jól kiegészítve az amúgy is magas fokú védelmi rendszert.

Nyugalom - kényelem

A Tech-Air™ System működését egy akkumulátor biztosítja, amely 25 óra folyamatos működést biztosít teljesen feltöltött állapottól számítva, de egy egyórás töltés is több órára elegendő. A rendszer a kabát összecippzározása által aktiválódik, erről a LED panelre pillantva meggyőződhetünk. Ez a megoldás azért is nagyon kényelmes, mert a vezetőnek semmilyen gombot/kapcsolót nem kell megnyomni, nem kell még a kesztyűt sem levenni a rendszer élesítéséhez.

A rendszer CE minősített a PPE direktíva szerint (EN1621-4 a behatás védelem ellen) illetve pirotechnikai minősítése is van, hogy a patronok megbízhatók és biztonságosak. Ez azt eredményezi, hogy a légzsákot lehet szállítani autóban, hajón és repülőn megadva így a felhasználónak a teljes szabadságot akár egy bérbe vett motoron is.

Tech-Air™ az egyetlen olyan légzsák rendszer, amelynek az alap ötlete a teljes szabadság volt. Nem számít milyen motoron használják, nem számít milyen az út, amin használják, a lényeg, hogy az Alpinestars Tech-Air™ mindig ott van és védelmet nyújt.

Teljeskörű védelem

A Tech-Air™ légzsák rendszer kimagasló területen képes megvédeni viselőjét, így a hátat, vállat, puha hasi részeket, illetve a mellkasi részt, tehát az egész felső testet, amit ütés vagy sérülés érhet egy baleset során.


Népszerű eladások

Információ

Gyártók

Új termékek

Leértékelések

Beszállítók

Címkék